Sales: Midden Oosten, Indonesië, Maleisië


Natuurboeren | Biologisch natuurboeren ijs

Dit biologische, natuurlijke en duurzame roomijs is ambachtelijk bereid met dagverse volle natuurmelk afkomstig van zeldzame oud-Hollandse (oer) runderrassen, gehouden door natuurboeren, die grazen in Nederlandse natuurgebieden.

Het meest duurzame, goudeerlijke en oer-Hollands ijs dat terug te herleiden is naar de natuur, oorsprong en ambacht!

Levend cultureel erfgoed
Hollandse meester-schilders vereeuwigden ze eeuwen gelden al!

Wie kent ze niet, de Hollandse meesters als Paulus Potter, Albert Cuyp, Willem Maris en Anton Mauve. Het schilderen van koeien in de wei kent in Nederland een lange traditie daarbij zijn koeien onlosmakelijk verbonden aan ons Hollandse landschap. Op deze schilderijen zien wij de Oud-Hollandse runderrassen als de Blaarkop, Witrik, Lakenvelder, Brandrode, Fries zwart- en roodbont en het oude MRIJ Runs.

Als deze runderrassen hebben ons land op de wereldkaart gezet als zuivelnatie.
Deze dubbeldoel koeien waren genetisch prima in staat om uit een rantsoen van enkel gras of hooi melk en vlees te produceren. Echter door de ontdekking van de kunstmest het rijkere voer kwam er vraag naar hoogproductieve koeien die meer melk of vlees geven. De ooit vermaarde Oud-Hollandse koeienrassen werden uitgerangeerd met als resultaat dat ze nu de bedreigde status hebben bereikt.

Pure Power Group

Blijf op de hoogte en volg ons

Pure Power Group B.V.
Hoefweg 205B
2665 LB Bleiswijk
Nederland
Tel.: +31 0850776600
K.v.K. 83721398
IBAN BE44 9672 2201 1845
BIC TRWIBEB1XXX


© 2023 Pure Power Group
Privacy Policy | Algemene voorwaarden